Dieren zijn de Kluts kwijt

afbeelding

Op een zekere dag staan in de klas acht verschillende dieren uit acht verschillende landschappen. Aan elk dier hangt een kaartje met de tekst ‘ik ben de kluts kwijt'. Uit de introductiebrief blijkt dat de dieren op school zijn afgeleverd en dat ze helemaal in de war zijn. Ze weten niet waar ze wonen, wie hun buren zijn, voor wie ze op moeten passen, wat ze graag lusten, hoe ze hun nestje moeten bouwen enzovoorts. Kunnen de leerlingen de dieren helpen om de ‘kluts' weer terug te vinden?

Voor vos bijvoorbeeld bouwen de leerlingen het landschap waar vos woont na. Ze schrijven vos een brief over wat hij graag lust. En ze zoeken uit hoe vos een vrouwtje kan versieren. De leerlingen willen hem graag helpen. Andere groepjes zijn bezig met andere dieren. Duif voelt zich al weer helemaal thuis bij de snackbar in het winkelcentrum. De bosuil weet weer dat hij 's nachts op jacht gaat.

Aan het eind van het project hebben uw leerlingen de dieren geleerd hoe ze leven in de wilde natuur. De dieren zijn vertrokken en hebben een brief achtergelaten om de leerlingen te bedanken.

Onderwerp
natuur en milieu natuur en milieu
Periode
hele jaar  
Type
leskist
Groep(en)
po5;po6;

Aanbieder

Aanmelding of meer informatie

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij de aanbiedende organisatie.

Meer informatie
http://www.nmegids.nl/algemeen/lesaanbod/itemtonen.php?code=5507