Naam/omschrijving

    submit

De Stilte

Adres
Markendaalseweg 75A, 4811 KB Breda
Telefoonnummer(s)
076 - 51 38 125  
E-mail
info@destilte.nl
Website
http://www.destilte.nl

Meer informatie »

Focus op Natuur

Adres
Hertenhoek 22, 4841 SM Prinsenbeek
Telefoonnummer(s)
076-8891479  
E-mail
info@focus-op-natuur.nl
Website
http://www.focus-op-natuur.nl

Focus op Natuur verzorgt en begeleidt groepsactiviteiten in de natuur in West- Brabant voor kinderen en volwassenen.

Ga mee op ontdekkingstocht met je klas, tijdens een kinderfeestje of maak een bijzondere natuurwandeling met je familie, vrienden of collega's. Kijk, ruik, voel en luister; beleef de natuur van dichtbij.

Meer informatie »

GGD West-brabant

Adres
Doornboslaan 225-227, 4816 CZ Breda
E-mail
info@ggdwestbrabant.nl
Website
http://www.ggdwestbrabant.nl

Iedereen heeft wel eens van de GGD gehoord. Maar wat doet de GGD nu eigenlijk? Sommigen denken aan de vaccinaties voor een verre vakantie. Anderen denken aan een (anonieme) soa-test, de schoolarts of voorlichting op school. Dat klopt allemaal maar de GGD doet nog veel meer.

De GGD is er voor u!

Wij zetten ons in voor het bewaken, beschermen en bevorderen van de gezondheid van alle ruim 680.000 inwoners van West-Brabant, met speciale aandacht voor risicogroepen. Van zuigeling tot hoogbejaarde. Voor mannen en vrouwen en voor zieke en gezonde mensen, ook die van u!

Meer informatie »

Graphic Design Museum

afbeelding
Adres
Boschstraat 22, 4811 GH Breda
E-mail
Website
http://www.motimuseum.nl/

MOTI, Museum of the Image is hét museum voor Beeldcultuur. Een museum voor beeldcultuur past in een tijd waarin disciplines versmelten en een explosieve hoeveelheid beelden onderdeel uitmaken van ons dagelijks leven. De wereld van visuele communicatie is een vrijplaats geworden voor tekst en beeld, voor dynamiek en verandering. Door de focus te verbreden van grafisch ontwerp naar beeldcultuur wil het museum de dynamische wereld van het beeld laten zien met film, design, fotografie, mode, beeldende kunst, archi­tectuur, wetenschap en gaming. Het grafische vakgebied heeft in de vorige eeuw een fundament gelegd voor de hedendaagse beeldcultuur. Het vak was vroeger een niche en een voorhoede, maar is nu overal en van iedereen.

MOTI presenteert tentoonstellingen, symposia, publicaties, een eigen collectie en een eigen productenlijn. Online, via sociale media en in de toekomst een tv-kanaal, zal het museum activiteiten en tentoonstellingen zichtbaar maken.

Meer informatie »

Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk

E-mail
Website
http://www.grotekerkbreda.nl/

De 15e-eeuwse Grote Kerk van Breda is een gebouw met een rijk cultuurhistorisch verleden. Niet alleen de imposante architectuur van de buitenzijde van het gebouw, maar ook de in de kerk aanwezige monumenten, gewelf- en muurschilderingen maken het gebouw tot het belangrijkste monument van Breda.
Zeer bijzonder is de Prinsenkapel met zijn met bladgoud beklede plafond, waar de voorvaderen van ons Koninklijk Huis begraven zijn.
De Grote Kerk biedt echter ook een schitterende omgeving en ambiance voor het houden van diverse soorten bijeenkomsten van 10 tot 1000 personen.

Meer informatie »