Naam/omschrijving

    submit

Stichting NatuurWijs

afbeelding
E-mail
Website
http://www.natuurwijs.nl/

NatuurWijs wil kinderen weer in verbinding brengen met de natuur. Daarom bieden wij een natuurprogramma aan voor basisscholen. De kinderen trekken drie keer per jaar een hele schooldag met een NatuurWijzer de bossen in of de hei op. Daar mogen ze kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Zélf de natuur ervaren en zélf ontdekken wat mensen en natuur met elkaar te maken hebben. Dat blijft pas écht hangen. 

Meer informatie »

Veilig Verkeer Nederland - VVN

Adres
Stationsstraat 79a, 3811 MH Amersfoort
E-mail
Website
http://www.veiligverkeernederland.nl/

Veilig Verkeer Nederland lobbyt bij overheden om verkeerssituaties te verbeteren en veilig verkeer hoog op de politieke agenda te krijgen. Wij kunnen een brug vormen tussen bestuur en burgers. U kunt ons altijd om hulp vragen bij het oplossen van knelpunten bij u in de buurt.

Daarnaast organiseren wij landelijke acties om de aandacht te vestigen op schoolgaande en spelende kinderen en werken met u samen bij het veilig maken van uw buurt. Ook helpen wij ouderen om zich veiliger te voelen in het alsmaar drukker wordende verkeer.

Meer informatie »

Veldwerk Nederland

E-mail
Website
http://www.veldwerknederland.nl/

Veldwerk Nederland, hét kennis - en praktijkcentrum voor natuureducatie. Wij brengen mens en natuur met elkaar in contact. Dat doen we door intermediairs zoals kindercentra, basisscholen, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs, zorginstellingen, recreatiebedrijven, natuurorganisaties en NME-organisaties te ondersteunen bij het opzetten van zelfontdekkend leren van de buitenomgeving, natuurbeleving en natuureducatie. Beroepskrachten en vrijwilligers trainen wij in het uitvoeren van natuureducatieve activiteiten.

Daarom hebben wij een kenniscentrum dat onderzoek uitvoert naar de wijze waarop natuurbeleving of natuureducatie positief kan bijdragen aan de relatie tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving. Wij geven advies over effectieve natuureducatieve methodes en producten of we ontwikkelen en testen deze voor u.

In onze praktijkcentra verzorgen we natuureducatie in de vorm van natuurwerkweken of schoolkampen. De praktijkcentra zijn bovenal onze testlocaties voor de producten die we hebben gemaakt. Onze locaties in Apeldoorn en Orvelte kunt u ook huren voor feesten, bruiloften, partijen en bijvoorbeeld vergadering of presentaties.

Meer informatie »

Waterschap Brabantse Delta

Telefoonnummer(s)
(076) 564 10 00  
E-mail
Website
http://www.brabantsedelta.nl/

Meer informatie »