Naam/omschrijving

    submit

Koninklijke Militaire Academie (KMA)

Adres
Kasteelplein 10, 4811 XC Breda
Telefoonnummer(s)
076 527 49 11  
E-mail

In het bruisende hart van Breda ligt het Kasteel van Breda. De plaats waar in 1828 de KMA werd gevestigd. Een terrein dat bol staat van cultuur-historie, traditie en waar tegelijkertijd modern wetenschappelijk onderwijs en militaire opleiding en vorming worden gegeven.
Dit is de omgeving waarin jaarlijks duizend cadetten en tweehonderd cursisten worden opgeleid tot officier. In Breda werken ongeveer 200 burgers en militairen, die de cadetten begeleiden en ondersteunen in directe of indirecte zin.
Opleidingen KMA verzorgt de militaire en vaktechnische opleiding en vorming van officieren voor de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee.

Meer informatie »

Kunstbende Noord Brabant

afbeelding
Adres
Boschdijkstraat 47, 5211 VD `s-Hertogenbosch
Telefoonnummer(s)
073 6137671  
E-mail
info@kunstbendebrabant.nl
Website
http://www.kunstbendebrabant.nl/

Kunstbende is een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling. De kern van de organisatie � de landelijke wedstrijd � wordt in 2013 voor de 23e keer georganiseerd. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende. Bekende artiesten die hiervan deel uitmaken zijn o.a.: Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij, Meysam Noori, Krezip, Abdelkader Benali en Room Eleven.
Jongeren tussen 13 en 19 jaar kunnen meedoen in de categorie�n Muziek, DJ, Fashion, Theater & Performance, Film & Animatie, Dans, Taal en Expo. Ieder jaar wordt een thema voor de wedstrijd gekozen. In 2013 is het thema HELDEN. Naast de wedstrijd biedt Kunstbende ook workshops aan en verzorgt zij coachingstrajecten voor jongeren.

Meer informatie »

Nederlands Instituut voor Filmeducatie/Klassefilm

Adres
IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
E-mail
Website
http://www.klassefilm.nl/

Klassefilm is het landelijke filmprogramma voor leerlingen van groep 1 t/m 8 van het primair onderwijs.

Meer informatie »

Nieuwe Veste

Adres
Molenstraat 6, 4811 GS Breda
Telefoonnummer(s)
076 529 96 00  
E-mail
info@nieuweveste.nl
Website
http://www.nieuweveste.nl

 Nieuwe Veste is het centrum voor de kunsten van de gemeente Breda en dé plek voor alles wat met kunst te maken heeft. Nieuwe Veste biedt cursussen aan in de disciplines Muziek, Beeldende Kunst, Theater, Dans en Schrijven.

Nieuwe Veste is er niet alleen voor die ene muziekles maar ook voor voorstellingen, exposities, workshops en concerten.

Daarnaast is Nieuwe Vest een betrouwbare partner in vele projecten met externe partners. Zo verzorgen we een deel van het aanbod voor het basisonderwijs binnen De Ontdekking, veel ckv-projecten voor het voortgezet onderwijs en bieden we cultureel aanbod voor Kober, de grootste aanbieder van buitenschoolse opvang (BSO) in Breda.

Je kunt bij Nieuwe Veste ook terecht voor een feestje!
Kinderfeestjes, jubilea, een reünie, teamdagen, workshops voor het bedrijfsleven, het kan allemaal bij Nieuwe Veste.Maatwerk is ons credo want:
Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Meer informatie »

Open Sportcentrum Haagse Beemden

Adres
Tweeschaar 12, Breda
E-mail
Website
http://www.oshb.nl/

De Stichting OSHB wil actief zijn steentje bijdragen aan het vergroten van de maatschappelijke samenhang. Zij ondersteunt deze groep jeugdigen om de balans te vinden door het aanbieden en organiseren van allerlei sportactiviteiten. De OSHB biedt namelijk hiervoor voorzieningen aan op het gebied van binnenschoolse en naschoolse sportactiviteiten. Daarbij besteedt zij specifiek aandacht aan de wensen en behoeften van de jeugdigen. Zodat zij kunnen zijn wie ze zijn en sportieve activiteiten gedurende schooltijden en naschoolse tijden krijgen aangeboden.

Meer informatie »